سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی کلی درب های اتوماتیک

معرفی کلی درب های اتوماتیک

با اینکه شاید خیلی ها به درب های اتوماتیک به عنوان نشانه ای از پیشرفت فناوری در دهه های اخیر نگاه می کنند ولی ایده باز شدن خودکار درب ها چندین قرن قدمت دارد. در واقع، در قرن اول پیش از میلاد، یک ریاضیدان یونانی مشهور به هرون اسکندارنی، اولین کسی بود که مفهوم درب اتوماتیک را معرفی کرد.

درب اتوماتیک

قرن ها بعد در سال 1931، دو مهندس به نام های ریموند (Reymond) و رابی (Roby) ایده درب اتوماتیک مدرنی را ارائه دادند. درب های اتوماتیک امروزی به وسیله حسگرهای چشمی، حضور شخص را تشخیص می دهند و باز می شوند.

انواع حسگرهای درب های اتوماتیک

حسگرهای فشاری

در دهه 1960، از تشک های فشاری به عنوان حسگرهایی برای تشخیص نزدیک شدن افراد به درب استفاده می شد. این تشک های فشاری تغییرات وزن یا فشار روی یک ناحیه خاص از زمین در مقابل و پشت درب ها را تشخیص می دهند.

برای اینکه سنسور فشاری باعث باز شدن درب اتوماتیک شود، باید شخصی روی ناحیه حسگر فشاری قرار گیرد.

حسگرهای اپتیکی یا تشخیص دهنده حرکت

این حسگرها، همانطور که از نامشان پیداست، حرکت در مقابل درب را شناسایی می کنند. در این حسگرها، حرکت از طریق یک پرتوی میکروویو با فرکانس 5/10 گیگاهرتز که توسط یک فرستنده نصب شونده در سردر درب اتوماتیک ایجاد می شود، شناسایی می گردد. سر فرستنده یا آنتن میکروویو با زاویه به سمت پایین قرار دارد.

با اینکه شاید خیلی ها به درب های اتوماتیک به عنوان نشانه ای از پیشرفت فناوری در دهه های اخیر نگاه می کنند ولی ایده باز شدن خودکار درب ها چندین قرن قدمت دارد. در واقع، در قرن اول پیش از میلاد، یک ریاضیدان یونانی مشهور به هرون اسکندارنی، اولین کسی بود که مفهوم درب اتوماتیک را معرفی کرد.

حتما بخوانید!  استفاده از درب اتوماتیک در مناطق پر رفت و آمد بسیار معمول است!

درب اتوماتیک

مادون قرمز اکتیو

حسگرهای فروسرخ بازتابی

این حسگرهای IR از یک فرستنده و یک گیرنده فروسرخ تشکیل می شوند. فرستنده در پایین درب قرار می گیرد و به طور مداوم یک پرتوی IR را با زاویه ای حدود 45 درجه به سمت بالا می تاباند. وقتی یک شیء در مقابل درب در مسیر این پرتو قرار گیرد، پرتو را با همان زاویه به سمت بالای درب منعکس می کند که گیرنده IR در آنجا قرار دارد و بنابراین، درب باز می شود.

تشخیص سوژه درب اتوماتیک

حسگر چگونه پس از تشخیص سوژه درب اتوماتیک را باز می کند؟

بعد از اینکه حسگر حضور سوژه را تشخیص داد، یک سیگنال الکتریکی به موتور درب می فرستد. موتور از طریق تسمه هایی به دو بخش درب وصل است و آن ها را که روی یک ریل قرار دارند، به دو سمت می کشد. بسته شدن درب نیز با عملکرد فنرهایی که در هنگام باز شدن با نیرو موتور جمع می شوند، انجام می شود.

مزایای درب اتوماتیک

درب های اتوماتیک مزایای متعددی دارند. یکی از مهم ترین مزایای درب اتوماتیک، صرفه جویی در مصرف انرژی است. برای مثال در مکان های عمومی اگر درب اتوماتیک نباشد، ممکن است خیلی از اشخاص پس از ورود و خروج درب را نمی بندند و این مسئله سبب اتلاف انرژی مصرفی برای گرمایش و سرمایش ساختمان می شود.

یکی دیگر از مزایای بسیار مهم درب های اتوماتیک، این است که شخصی که وارد یا خارج می شود، نیازی به لمس کردن هیچ بخشی از درب ندارد و بنابراین درب های اتوماتیک برخلاف درب های معمولی، هیچ نقشی در انتقال عوامل بیماری زا از فردی به فرد دیگر ندارند.

حتما بخوانید!  1.درب اتوماتیک و تاریخچه آن

درب های اتوماتیک سرعت کارها را افزایش می دهند و رفت و آمد را تسهیل می کنند. برای مثال استفاده از درب های اتوماتیک در مراکز کسب و کار سبب می شود که افرادی مثل کارگران که دستشان پر است، به سرعت و بدون نیاز به زمین گذاشتن باری که در حال حمل آن هستند، از درب اتوماتیک عبور کنند و درب نیز پشت سر آن ها بسته می شود تا انرژی هدر نرود.

انواع درب اتوماتیک

درب اتوماتیک اسلایدی

در این درب ها از حسگرهای حرکتی یا حسگرهای اپتیکی برای فعال شدن موتور و باز و بسته شدن درب استفاده می شود. سنسور از طریق سیم کشی به یک موتور الکتریکی اصلی متصل است که دارای سازوکار کلاچ می باشد و به یک چرخ دنده متصل است که این چرخ دنده نیز از طریق تسمه هایی به یک بخش یا دو بخش درب متصل است و با حرکت خود آن ها را روی ریل جا به جا می کند.

انواع درب های اتوماتیک اسلایدی به شرح زیر هستند:

  • درب اتوماتیک اسلایدی کشویی
  • درب اتوماتیک اسلایدی استاندارد
  • درب اتوماتیک اسلایدی تلسکوپی ( دو یا چهار بخشی)
  • درب اتوماتیک اسلایدی حلقوی (نیمه حلقوی یا کاملا حلقوی)
  • درب اتوماتیک اسلایدی تاشو (فولدینگ) (دو یا چهار بخشی)
  • درب اتوماتیک اسلایدی هرماتیک (یک بخشی یا دو بخشی)
  • درب اتوماتیک اسلایدی کاملا شیشه ای (یک بخشی یا دو بخشی)
  • درب اتوماتیک اسلایدی اتاق تمیز (دو بخشی یا یک بخشی)

درب اتوماتیک کشویی

درب اتوماتیک کشویی به نوعی درب اتوماتیک اسلایدی گفته می شود که تنها دارای یک بخش متحرک است. این بخش متحرک با باز شدن درب به صورت اتوماتیک روی ریل به سمت بخش ساکن درب سر خورده و در مقابل آن قرار می گیرد. از این نوع درب های اسلایدی برای چهارچوب های کوچک مثل اتاق های بیمارستان ها استفاده می شود.

حتما بخوانید!  درب اتوماتیک شیشه ای ویژگی ها و کاربرد های آن

درب اتوماتیک تاشو

درب اتوماتیک تاشو نوعی دیگر از درب های اتوماتیک اسلایدی مخصوص چهارچوب های کوچک است که درب به صورت یک پارابان یا یک بادبزن باز می شوند. به این صورت که دو یا چهار بخش درب پس از باز شدن در صفحه چهارچوب درب قرار نمی گیرند، بلکه همانند یک بادبزن جمع می شوند و به صورت عمود بر صفحه چهارچوب در قرار می گیرند.

درب اتوماتیک شیشه ای

درب های اتوماتیک شیشه ای از انواع درب های اتوماتیک اسلایدی هستند. این درب های معمولا از نوع درب های اتوماتیک اسلایدی استاندارد بوده و دارای دو بخش متحرک می باشند. درب های اتوماتیک شیشه ای فاقد چهار چوب فلزی می باشند که این موضوع تمیز کردن آن ها را بسیار راحت و آن ها را بسیار زیبا کرده است.

درب اتوماتیک اسلایدی

درب اتوماتیک لولایی

درب های اتوماتیک لولایی با تمامی درب هایی که در بالا آن ها را توصیف کردیم تفاوت دارند و فاقد ریل بوده و همانند یک درب معمولی باز می شوند. در پشت هر لنگه درب اتوماتیک لولایی یک اهرم وجود دارد که از طریق کابل ها یا زنجیرهایی به موتور درب متصل هستند. این درب ها می توانند دارای یک یا دو لنگه باشند و معمولا در پارکینگ ها از آن ها استفاده می شود. تقریبا تمامی درب های کشویی فلزی می باشند.

درب لولایی

منبع:

سایت درب اتوماتیک شیشه ای دورال در